algemeen

Talent Christine Moene: ‘Grootste ergernis? De zesjecultuur’

28 juli 2015Leestijd: 1 minuut

Christine Moene (17) was het beste meisje op de Internationale Biologie Olympiade in Denemarken, waaraan 240 biologieleerlingen uit 61 landen meededen. Geslaagd voor het gymnasium met alleen negens en tienen. Begint in september met een combinatiestudie van biologie en wiskunde aan het Amsterdam University College. Geboren en getogen in Wageningen.

Beste advies?

Probeer het maar gewoon. Dat zeiden mijn ouders toen ik twijfelde over het volgen van een extra vak biologie.

Wie zou je willen ontmoeten?

Professor Robbert Dijkgraaf, hij heeft invloedrijke onderzoeken verricht en kan heel interessant vertellen.

Grootste ergernis?

De zesjescultuur, tevreden zijn met een laag cijfer.

Kan niet zonder?

Mijn telefoon. Daardoor kan ik contact houden met mensen die ver weg wonen. Je gaat geen brieven sturen naar India of Engeland.

Over vijf jaar…

Heb ik net mijn master afgerond, zonder studievertraging. Misschien begin ik dan aan mijn PhD. Het is nog ver weg, maar uiteindelijk wil ik werken als wetenschappelijk onderzoeker.

Elsevier nummer 31, 1 augustus 2015

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.