algemeen

‘Als ik in New York ben, mag ik Alan Berliner bellen’

23 juni 2015Leestijd: 1 minuut

Mea Dols de Jong (27) werd geboren in Amsterdam. Ging daar naar de Filmacademie. Maakte de documentaire If Mama Ain’t Happy, Nobody’s Happy, waarin zij de vrouwen­emancipatie in haar eigen familie onderzoekt. Werd vertoond op het IDFA en won sindsdien diverse internationale prijzen, na Duitsland en Israël ook in Zwitserland. Acteerde daarnaast in de tv-serie Gooische Vrouwen.

Inspiratiebron?

De films van de Amerikaan Alan Berliner. Hij maakt hele intieme, persoonlijke documentaires. Ik kwam hem tegen op het IDFA. We hebben koffie gedronken en ruim twee uur gepraat. Als ik in New York ben, mag ik hem bellen.

Acteren of regisseren?

Regisseren. Zonder twijfel. Achter de camera mijn eigen verhaal vertellen, is veel leuker dan andermans visie vertolken als actrice.

Favoriete documentaire?

Surplus, een heel creatieve en artistieke documentaire uit 2003 tegen het kapitalisme.

Over vijf jaar…

Ik wil een eigen mediabedrijf beginnen, al is vijf jaar misschien wat krap om dat plan te realiseren.

Elsevier nummer 26, 27 juni 2015

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.