Hugo Camps nieuwe sportcolumnist Elsevier Weekblad

03 oktober 2019Leestijd: 1 minuut
Hugo Camps. Foto: Guido Benschop

Hugo Camps is de nieuwe sportcolumnist van Elsevier Weekblad. Vanaf deze week zal hij wekelijks zijn visie geven op sport, sporters en sportwereld in een column die onder meer op maandagochtend verschijnt op elsevierweekblad.nl.

Hugo Camps (Molenstede (B), 1943) schrijft al meer dan 33 jaar voor Elsevier Weekblad: hij was redacteur van het weekblad van 1 maart 1986 tot aan zijn pensionering in 2008. Sindsdien was hij vaste medewerker. Hij maakte in die hoedanigheid onder meer vele tientallen markante interviews met topsporters uit binnen- en buitenland.

Lees hier zijn columns:

Sinds 1993 schreef Camps 26 jaar lang een wekelijkse sportcolumn in NRC Handelsblad, tot daaraan vorige week vrijdag 27 september een einde kwam.

Arendo Joustra, hoofdredacteur van Elsevier Weekblad, is blij met de komst van Camps als sportcolumnist. ‘Die column wilden we jaren geleden al, maar we moesten uiteraard wachten op zijn afscheid van NRC. Hij heeft een onnavolgbare stijl: dichter bij sport en sporter kun je niet komen.’