Pieter Elbers houdt tweede EW Economie-lezing van Elsevier Weekblad

26 september 2019Leestijd: 1 minuut
Pieter Elbers. Foto: No Candy/Lumen Photo

De president-directeur van luchtvaartmaatschappij KLM Pieter Elbers houdt dinsdagavond 12 november 2019 de tweede EW Economie-lezing van Elsevier Weekblad. In debatcentrum De Rode Hoed in Amsterdam zal hij spreken over een nog nader te bepalen thema.

Met zijn 25 jaar ervaring bij KLM is Pieter Elbers een veteraan in de luchtvaartindustrie. In 2014 werd hij benoemd tot president-directeur. Elbers is verantwoordelijk voor de algehele strategie en prestaties van KLM. Hij is lid van het executive committee van de AIR FRANCE KLM Groep. Tevens is hij bestuurslid van de werkgeversorganisatie VNO-NCW.

2018: Ben van Beurden

De eerste Economie-lezing van Elsevier Weekblad werd in 2018 uitgesproken door Ben van Beurden, de CEO van Royal Dutch Shell. Van Beurden sprak over de mogelijkheden van nieuwe energie en de rol die Shell daarbij kan spelen.

De Economie-lezing is een initiatief van de redactie van Elsevier Weekblad. De lezing is een tegenhanger van de succesvolle HJ Schoo-lezing, waarmee Elsevier Weekblad elk jaar begin september het politieke seizoen opent.

In de Economie-lezing geven ondernemers, bestuurders van bedrijven en economen hun visie op ontwikkelingen in de samenleving.

Toegangskaarten

Toegangskaarten voor de lezing kosten € 17,50 voor abonnees en € 20 voor niet-abonnees en zijn hier verkrijgbaar. Bij de prijs inbegrepen is een uitgebreide en geannoteerde tekstuitgave van de lezing. Aanvang van de lezing is 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur.