Belangrijke waarschuwing

Elsevier Weekblad waarschuwt voor internetoplichting

13 maart 2019

update: 11 juli 2019

De laatste tijd maakten diverse lezers ons attent op webpagina’s die misbruik maken van het logo van Elsevier Weekblad. Deze pagina’s bevatten artikelen over bitcoins en andere cryptomunten en proberen de lezer ertoe te verleiden in deze producten te investeren.

Elsevier Weekblad is op geen enkele wijze betrokken bij deze artikelen en waarschuwt u om niet in te gaan op de diensten en producten die via deze pagina’s worden aangeboden. Het is onduidelijk wie achter deze malafide organisatie zit, maar u bent zo goed als zeker uw geld kwijt als u via deze bedrijven investeert in cryptovaluta’s.

Volgens de NOS zijn over 2018 en 2019 bij de Fraudehelpdesk al voor 1,7 miljoen euro aan schademeldingen binnengekomen. De daadwerkelijke schade ligt vermoedelijk vele malen hoger omdat niet iedereen contact opneemt met de Fraudehelpdesk.

Meer informatie over internetoplichting kunt u vinden op de website van de politie.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.