Eerst de feiten

Vernieuwing voor Elsevier Weekblad

24 januari 2019

Elsevier Weekblad heeft sinds deze week meer pagina’s, mooier papier, een nieuwe vormgeving, extra rubrieken en nieuwe columnisten. Donderdag 24 januari is het eerste nummer van het vernieuwde opinieblad verschenen.

De hoofdredactie benadrukt dat de inhoudelijke koers onveranderd blijft. ‘Een beter weekblad met een herkenbare stijl en hetzelfde vertrouwde geluid. Waar nodig zullen we een eigenzinnige koers varen. Maar altijd geschraagd door ons motto: eerst de feiten,’ zo benadrukt hoofdredacteur Arendo Joustra.

Het blad heeft na de wijziging hetzelfde formaat als vergelijkbare tijdschriften in het buitenland, zoals Time, The Economist, Knack en L’Express. Tegelijk is het aantal pagina’s met tien uitgebreid en is voor beter papier gekozen.

Vormgeving én inhoud

De vormgeving is geheel opgefrist door artdirector Peter ter Mors. Er is ook meer aandacht voor fotografie en illustraties. De inhoudelijke vernieuwing is in handen van hoofdredactielid René van Rijckevorsel.

Nieuwe columnisten zijn Simon Rozendaal, Geerten Waling en Liesbeth Wytzes.

Het vernieuwde magazine vindt u deze week op de mat. Ook is Elsevier Weekblad digitaal te lezen in de app (Android | Apple). Of haal tegen een eenmalig actietarief van 2,99 euro een exemplaar bij de kiosk.

De redactie is uiteraard benieuwd naar uw mening over de vernieuwing van het weekblad. U kunt uw mening over Elsevier Weekblad onder dit artikel met ons delen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.