22-06-2018

Het Grote Gasdebat van Elsevier Weekblad op 25 juni 2018

22 juni 2018

Elsevier Weekblad stelt de vraag: Kan Nederland van het gas af? In debatcentrum De Balie treffen de voor- en tegenstanders elkaar onder leiding van Martijn de Greve in het Grote Gasdebat van Elsevier Weekblad op maandagavond 25 juni 2018.

Er lijkt geen weg terug. Aangespoord door het klimaatverdrag van Parijs wil het kabinet-Rutte III dat in 2050 alle 7,6 miljoen huizen zijn afgesloten van fossiele brandstoffen. Ruim 95 procent van alle woningen in Nederland is momenteel op het gasnet aangesloten. Huishoudens moeten dus massaal op zoek naar alternatieve energievoorzieningen en vanaf 1 juli 2018 moeten nieuwbouwhuizen zonder gasleiding worden gebouwd. Wie zal er uiteindelijk opdraaien voor de kosten? En is elektriciteit daadwerkelijk schoner dan gas?

Het panel debatteert maandag over dit vraagstuk en bestaat uit:

  • Syp Wynia, columnist Elsevier Weekblad
  • Taco van Hoek, directeur Economisch Instituut voor de Bouw
  • Maya van der Steenhoven, directeur Warmte Koude Zuid-Holland en initiator van Van gas los
  • dr. Machiel Mulder, hoogleraar regulering van energiemarkten (RUG)
  • Simon Rozendaal, wetenschapsjournalist

Toegangskaarten voor het in debatcentrum De Balie zijn beschikbaar vanaf € 5 per stuk. Deuren open om 19.45 uur en aanvang om 20.00 uur. Ga voor meer informatie naar www.elsevierweekblad.nl/gas.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Pers kan gratis aanmelden via: www.onebusinessevents.nl/gasdebat-gast

De organisatie is bereikbaar via telefoonnummer 020-2248001 en [email protected]

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.