24-05-2018

EW•BOEKEN publiceert Boven de partijen

24 mei 2018

Dick Dolman sprak graag over het hoogste democratische ambt. De voormalig voorzitter van de Tweede Kamer beschouwde het in goede banen leiden van het werk van de volksvertegenwoordiging als de mooiste functie in de politiek.

Op 6 juni verschijnt: 

Over die functie is opmerkelijk weinig geschreven. Elsevier Weekblad-redacteur Gerry van der List probeert met Boven de partijen in die lacune te voorzien. Het boek biedt, naast een historisch overzicht van de ontwikkeling van het voorzitterschap van de Tweede Kamer, portretten van de voorzitters na de oorlog. Die zijn gebaseerd op uitvoerige interviews. Oud-voorzitters en huidig voorzitter Khadija Arib spreken openhartig over alle aspecten van het werk, zodat een goed beeld ontstaat van een, in de woorden van oud-voorzitter Gerdi Verbeet, ‘hondsmoeilijke baan’.

Boven de partijen wordt woensdag 6 juni gepresenteerd in de voormalige Rooksalon van de Tweede Kamer der Staten-Generaal in aanwezigheid van oud-voorzitters en de huidige voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, die het eerste exemplaar in ontvangst zal nemen.

Gerry van der List is gepromoveerd politicoloog en schrijft sinds 1999 voor Elsevier Weekblad. Hij publiceerde twee dozijn boeken.

Boven de partijen is een paperback, telt 184 pagina’s en een register en kost €19,95. Te bestellen via www.elsevierweekblad.nl/bovendepartijen of via 085-8888151. Ook te koop in de boekhandel.

Noot voor de redactie, niet voor publicatieEW•BOEKEN is bereikbaar via telefoonnummer 020-2248022 en via [email protected]

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.