tech

Opstelten: Nederland moet leidend worden op internetveiligheid

13 februari 2014Leestijd: 1 minuut

Minister van Justitie en Veiligheid Ivo Opstelten (VVD) wil dat Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen zich meer gaan richten op internetveiligheid. ‘Nederland moet leidend worden op het gebied van “cybersecurity”.’

‘We moeten niet achter de feiten aanlopen, maar anticiperen op toekomstige ontwikkelingen,’ zei Opstelten donderdagochtend bij de opening van de campus van The Hague Security Delta, een nieuw cluster van bedrijven, overheden en kennisinstellingen in Den Haag.

Innovatiecentrum

Het cluster moet een nationaal innovatiecentrum worden voor veiligheidstechnologie. In de Haagse regio zitten bedrijven als FOX-IT, Siemens, KPN, en veel internationale organisaties die zich richten op veiligheid. Een voorbeeld daarvan is Europol.

The Hague Security Delta werkt samen met andere innovatieregio’s zoals Twente en Eindhoven en heeft tot doel een ‘veiliger wereld en economische ontwikkeling’ te bevorderen. The Hague Security Delta wordt ondersteund door de gemeente Den Haag en het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Aan het hoofd van The Hague Security Delta staat Rob de Wijk, die tevens directeur is van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies.

Volg Wouter van Noort op Twitter

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.