sport

Verrassend PEC Zwolle pakt beker na grote winst op Ajax

20 april 2014

De Rotterdamse Kuip was zondagavond het toneel van een wel heel bijzonder schouwspel en een grote verrassing. PEC Zwolle nam, ten koste van Ajax, de KNVB-beker mee naar huis.

In de bekerfinale was de club uit Zwolle zondagavond met 5-1 veel te sterk voor de Amsterdamse ploeg.

Doelpunten

Ajax opende na drie minuten de score, door een doelpunt van Ricardo van Rhijn. Maar daarna sloeg PEC Zwolle toe.

De ploeg van Ron Jans leidde bij rust al met 4-1 door twee doelpunten van Ryan Thomas en twee van Guyon Fernandez. Bram van Polen zorgde in de 50ste minuut voor de 5-1. De Zwollenaren waren al verzekerd van Europees voetbal in het volgende seizoen.

Gestaakt

De wedstrijd werd in de beginfase gestaakt, toen vanuit het vak met Ajax-supporters vuurwerk op het veld werd gegooid. Omdat scheidsrechter Bas Nijhuis de veiligheid van de spelers niet meer kon waarborgen, legde hij het spel stil.

Na een onderbreking werd het spel weer hervat, maar daar was wel een preek van commercieel directeur van Ajax, Edwin van der Sar, voor nodig. Hij riep vanaf het veld de Ajax-fans op nu eens te ‘kappen’ met dat vuurwerk. ‘Als dit nog een keer gebeurt, wordt de wedstrijd gestaakt en zijn we deze prijs kwijt.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.