sport

Trainer Ronald Koeman na dit seizoen weg bij Feyenoord

01 februari 2014Leestijd: 1 minuut

Feyenoord moet na dit seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. Ronald Koeman vertrekt na dit seizoen, omdat hij het wel ‘mooi zo’ vindt.

Dat laat Feyenoord weten op de clubwebsite. ‘De keuze om niet bij te tekenen, is er één die ik puur op gevoel maak. Het is mooi zo,’ zegt Koeman in een verklaring.

Nog hard werken

Koeman belooft de komende maanden nog hard te werken voor de Rotterdamse club, die vierde staat in de competitie.

‘Voor de komende maanden zal dit besluit geen negatieve gevolgen hebben, zo is mijn overtuiging. Sterker nog, ik ga er met de groep juist alles aan doen om met een schitterende eindklassering drie fantastische jaren op een hele mooie manier met elkaar af te sluiten,’ aldus Koeman.

Jammer

Technisch directeur Martin van Geel, die vanmorgen door Koeman is ingelicht, noemt het besluit ‘jammer’. Van Geel: ‘Het is natuurlijk ook niet gek dat een trainer na drie jaar fantastisch presteren weer eens verder wil kijken. In die zin ben ik ook niet echt verbaasd of verrast door zijn besluit.’

Koeman volgde in de zomer van 2011 de opgestapte Mario Been op als trainer van Feyenoord. Hij tekende in eerste instantie voor één jaar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.