sport

Tito Vilanova stopt als coach FC Barcelona

19 juli 2013Leestijd: 1 minuut

Tito Vilanova heeft volgens Spaanse media besloten te stoppen als trainer van FC Barcelona. Bij Vilanova zou voor de tweede maal kanker zijn geconstateerd en hij is daardoor gedwongen zijn functie bij de landskampioen neer te leggen.

De 44-jarige Vilanova volgde de succesvolle coach Pep Guardiola op en verbleef het afgelopen seizoen geruime tijd in de Verenigde Staten om zich te laten behandelen voor keelkanker.

Landskampioen

Eind 2011 werd al een tumor in de speekselklieren verwijderd. Vilanova was jarenlang assistent van Guardiola bij Barcelona en won met de club twee keer de Champions League.

Na het vertrek van Guardiola werd hij gepromoveerd tot hoofdcoach. De Catalanen haalden vorig seizoen de finale van de Champions League niet maar werden wel landskampioen.

Het is nog onduidelijk wie Vilanova zal opvolgen. Mogelijk neemt Joan Francesc Ferrer, die onlangs bij de technisch staf kwam, het stokje van Vilanova over.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.