Robben scoort vijfde keer op rij in Champions League

02 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

Arjen Robben heeft woensdag in het Champions League-duel tegen Manchester City voor de vijfde keer op rij het net weten te vinden voor zijn club Bayern München. Dat is een record voor de Duitse kampioen.

Robben schoot woensdag de 0-3 in het net tegen Manchester City. Bayern speelde dominant in Londen en won het duel uiteindelijk met 1-3.

Winnende goal

In de eerste wedstrijd van Poule D maakte Robben ook al de derde goal in de wedstrijd tegen CSKA Moskou. Afgelopen seizoen maakte de Nederlandse aanvaller de winnende goal in de finale tegen Borussia Dortmund.

In de voorafgaande halve finale tegen Barcelona vond de Nederlander ook al het net. Nooit eerder lukte het een speler van Bayern om vijf keer achter elkaar te scoren in een Champions League-duel.

Succes

Een bescheiden succes was er woensdag ook voor de Nederlanders Wesley Sneijder en Nourdin Amrabat die met Galatasaray knap gelijkspeelden tegen Juventus. In Turijn werd het 2-2.

Ook Robin van Spersie speelde met zijn ploeg Manchester United gelijk tegen Shaktar Donetsk. In de Donbass Arena in de Oekraïne werd het 1-1. De Rotterdammer was fit en speelde weer maar kwam niet tot scoren.

Trainer John van den Brom beleefde woensdag een zware avond. Zijn ploeg Anderlecht ging ondanks een overvloed aan kansen met 0-3 onderuit tegen Olympiakos Piraeus.