sport

Pep Guardiola tot 2016 aan het roer bij Bayern

16 januari 2013Leestijd: 1 minuut

Josep Guardiola wordt de nieuwe hoofdcoach van Bayern München. De voormalige Barça-coach volgt na dit seizoen Jupp Heynckes op die met pensioen gaat.

Dat heeft de clubleiding van de Duitse succesclub woensdag bekendgemaakt na een interne vergadering waarin over het vertrek van Heynckes en het aantrekken van diens opvolger werd gesproken.

De Spaanse voetbalcoach tekent in München een contract tot de zomer van 2016.

Geruchten

De afgelopen dagen ontkende de Duitse club nog de geruchten over de komst van Guardiola. De Spanjaard zelf zei de opties voor een vertrek naar de Engelse Premier League open te houden.

Manchester-coach Alex Ferguson had de Spanjaard graag als zijn opvolger gezien, maar ook Manchester City en Chelsea flirtten in het openbaar met de trainer.

Barcelona

Guardiola verliet aan het einde van vorig seizoen zijn jeugdliefde Barcelona na een succesvolle periode van vier jaar. De Catalaan leidde zijn ploeg onder meer naar twee Champions League-titels en drie Spaanse kampioenschappen.

Dit seizoen nam Tito Vilanova het stokje over van Guardiola, die dit jaar een tussenjaar had ingepland.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.