politiek

Els Borst overleden aan gevolgen van letsel op lichaam

12 februari 2014Leestijd: 1 minuut

De politie is nog op zoek daar de doodsoorzaak van oud-minister Els Borst. Sectie op haar lichaam heeft uitgewezen dat ze is overleden aan de gevolgen van letsel op haar lichaam, maar het is niet duidelijk of dit letsel het gevolg is geweest van een ongeluk of misdrijf.

Dinsdagmiddag heeft sectie plaatsgehad op het lichaam van Borst. Haar levenloze lichaam werd maandag gevonden in haar garage in Bilthoven.

Oorzaak

Uit het sectierapport komt ‘in ieder geval naar voren dat het letsel dat is aangetroffen op het lichaam heeft geleid tot haar dood’, maakt de politie woensdag bekend.

‘De politie vervolgt het onderzoek naar de oorzaak van dit letsel.’ Het onderzoek moet uitwijzen of er sprake is geweest van een misdrijf of een ongeval.

Vriendinnen

Het AD meldde eerder vandaag dat twee vriendinnen Borst vonden in de garage. Borst zou een huisconcert in Bilthoven bijwonen, maar kwam niet opdagen. ‘Normaal gesproken is ze altijd punctueel. Het is helemaal niets voor haar om niet af te zeggen,’ zegt Katrien Kroes, een vriendin van Borst.

‘Ze nam niet op, ik heb haar voicemail ingepsroken.’ Toen Borst een dag later nog niet had teruggebeld, werd Kroes ongerust. Later op de dag belde ze Borst nog een keer, maar Kroes kreeg weer geen gehoor.

Samen met een andere vriendin van Borst ging Kroes kijken of alles in orde was. De twee vonden Borst tussen de auto en de garage van het huis.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.