politiek

PvdA-Kamerlid bedreigd vanwege strijd tegen prostitutie

22 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Het PvdA-Kamerlid Myrthe Hilkens wordt bedreigd vanwege haar strijd tegen legale prostitutie. Het Kamerlid zou al meerdere intimiderende brieven van tegenstanders hebben gekregen.

Dat meldt weekblad Nieuwe Revu.

In de brieven zouden mannen haar dreigen ‘ernstig lichamelijk letsel’ toe te brengen als ze haar strijd tegen de prostitutie voortzet. Ook op de radio zou iemand hebben gezegd ‘haar benen te willen breken’.

Heftig

‘De reacties zijn soms heel heftig,’ zegt het Kamerlid. ‘Maar ik laat me niet afleiden van mijn doel: het vinden van een passende aanpak van onvrijwillige prostitutie,’ zegt Hilkens.

De PvdA’er is op dit moment in Zweden dat enkele jaren geleden de legale prositutie heeft afgeschaft. Ze wil kijken of de Zweedse aanpak ook in Nederland zou kunnen werken.

Volgens het Kamerlid werkt 50 procent van de prostituees in Nederland op een onvrijwillige basis.

Vrouwenemancipatie

Hilkens zit sinds 12 april 2011 in de Tweede Kamer namens de Partij van de Arbeid.

Daarvoor streed ze als publiciste en columniste al jarenlang voor vrouwenemancipatie en tegen prostitutie in Nederland.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.