politiek

PvdA-senatoren hebben nog niet besloten over Woonakkoord

16 december 2013Leestijd: 1 minuut

De Eerste Kamerfractie van de PvdA weet nog niet wat de partij dinsdag gaat doen in het debat over het Woonakkoord en de heffing voor verhuurders. De sociaal-democraten hebben er maandag een ‘goede discussie’ over gehouden.

Dat bleek maandagavond na het overleg van de senatoren. Eerste Kamerlid Adri Duivesteijn zet zijn fractie en daarmee de coalitie onder druk, omdat hij bezwaren heeft tegen de verhuurdersheffing.

Begrotingsgat

De senator, die binnen de fractie wordt gezien als woningmarktspecialist, wil niet dat er zo’n heffing komt, omdat volgens hem woningbouwverenigingen daardoor geen geld meer zullen hebben om in huizen en wijken te investeren.

Als de heffing niet doorgaat, heeft het kabinet ineens een tekort van 1,7 miljard euro.

Nog in gesprek

De senator zelf houdt nog in het midden wat hij morgen gaat beslissen. ‘Ik kan natuurlijk op dit moment niet zeggen wat we gaan stemmen, als we nog in gesprek zijn’, zei Duivesteijn maandagavond in Nieuwsuur.

Of de PvdA en Duivesteijn instemmen met het woonakkoord kan gevolgen hebben voor het pensioenakkoord, waar maandagochtend schot in leek te komen. Als de PvdA allerlei eisen gaat stellen aan het Woonakkoord, hebben de oppositiepartijen ook wensen over de hervorming van het pensioenstelsel.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.