nederland

Nederlands bedrijf mag zoeken naar verdwenen vlucht MH370

06 augustus 2014Leestijd: 1 minuut

De Nederlandse bodemonderzoeker Fugro heeft de opdracht gekregen om te zoeken in het gebied waar Malaysia Airlines vlucht MH370 mogelijk is neergestort. Fugro heeft volgens Australië het beste plan ingediend.

De Australische vicepremier Warren Truss maakte dat woensdag bekend. Fugro was een van de gegadigden voor de opdracht.

Opdracht

Het Nederlandse bedrijf gaat twee schepen inzetten die een gebied in de Indische Oceaan, ter grootte van zo’n 60.000 vierkante kilometer, gaan uitkammen. De schepen zullen worden uitgerust met sonarapparatuur en videocamera’s.

Naar verwachting zal Fugro in september beginnen met de opdracht, die ongeveer een jaar kan duren. ‘Ik blijf voorzichtig optimistisch dat we het vermiste vliegtuig vinden in het zoekgebied, maar het is een uitdagende zoektocht,’ zegt Truss.

Vlucht MH370, met 239 inzittenden aan boord, verdween in maart tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Bejing. De zoektocht naar het vliegtuig werd de afgelopen weken overschaduwd door de crash van vlucht MH17 in het oosten van Oekraïne.

Zeebodem

Andere bedrijven die een voorstel indienden voor de zoektocht, zochten eerder naar het wrak van het gezonken schip Titanic en wrakstukken van een Air France-vliegtuig dat neerstortte in 2009. Fugro was al actief in de zoektocht naar MH370.

Een schip van het Nederlandse bedrijf is ingezet om de zeebodem in kaart te brengen. Dat proces is nog niet afgerond.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.