nederland

Eerste Koningsdag van Willem-Alexander in beeld

26 april 2014Leestijd: 1 minuut

De koninklijke familie vierde zaterdag de eerste echte Koningsdag. De familie bezocht de gemeenten De Rijp en Amstelveen. Als grote verrassing waren de prinsesje Amalia, Alexia en Ariane mee naar Amstelveen.

Dat de prinsesjes toch meegingen, is tot het laatste moment geheim gehouden. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wilden pas op de dag zelf beslissen of hun dochters mee zouden gaan, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Het koningspaar koos ervoor om hun dochters mee te nemen naar Amstelveen omdat daar wat meer ruimte was op de route. De meisjes liepen een deel van de route mee.

Koninginnedag

De Koningsdag kreeg dit jaar nog dezelfde invulling als Koninginnedag met toenmalig koningin Beatrix. Naar verwachting zal de Koning volgend jaar meer zijn eigen invulling geven aan deze dag.

Heeft u het bezoek van de koninklijke familie aan De Rijp en Amstelveen niet gezien op televisie? Elsevier.nl selecteert wat mooie beelden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.