nederland

Politie waarschuwt voor twee vuurwapengevaarlijke overvallers

21 februari 2014Leestijd: 1 minuut

De politie vraagt uit te kijken naar twee vuurwapengevaarlijke personen die worden verdacht van een ontvoering en een overval. Het gaat om Antonio Marcos van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19).

Vanwege het gevaar heeft de politie foto’s en de identiteit bekendgemaakt en vraagt die te verspreiden.

Ontvoering

Het tweetal heeft vermoedelijk op 10 februari ingebroken bij een 52-jarige vrouw uit Meppel. Vervolgens hebben ze het slachtoffer gekneveld, mishandeld, bedreigd en uiteindelijk tegen haar wil in meegenomen in haar eigen auto.

De volgende dag lieten de twee het slachtoffer achter in een bos in de buurt van Lelystad. Maar daarmee kwam het boevenpad voor Marcos van der Ploeg en Merve Bircan nog niet ten einde.

Bedreigd met pistool

Op 18 februari waren zij vermoedelijk verantwoordelijk voor een overval in het Brabantse Lage Mierde. Ook hier werd de bewoner gekneveld en mishandeld door het tweetal.

Drie getuigen van de overval werden met een pistool bedreigd en gedwongen hun waardevolle spullen af te staan. De politie denkt dat het tweetal gebruik maakt van de gestolen Renault Clio met kenteken 46-JB-GS of een blauwe Renault Laguna met het kenteken 98-GG-PP.

Wie de verdachten ziet, wordt gevraagd de opsporingslijn 0800-6070 te bellen. De politie verzoekt getuigen met klem zelf geen actie te ondernemen om de verdachten in de kraag te vatten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.