nederland

Man veroordeeld tot taakstraf voor filmen modellen op wc

04 februari 2014Leestijd: 1 minuut

Een man is dinsdag veroordeeld tot een werkstraf van 50 uur omdat hij stiekem filmpjes heeft gemaakt van vrouwen op een wc. De slachtoffers waren modellen van een badmodeshow.

De man werkte als fotograaf tijdens de show en sloeg zijn slag in een wc-ruimte, die was bedoeld voor de modellen.

Privacy

Twee modellen, jonge vrouwen, zijn door de fotograaf gefilmd, terwijl zij naar de wc gingen en zich aan het omkleden waren. De vrouwen zijn daardoor ernstig in hun privacy aangetast, oordeelt de rechtbank.

De man heeft tijdens de rechtszitting bekend dat hij de filmpjes maakte en heeft zijn excuses aangeboden. Hij heeft inmiddels behandeling ondergaan om zijn gedrag en seksuele behoeften te begrenzen of op andere wijze te bevredigen.

Volgens de reclassering kan de man zijn behoeften nu beter ‘kanaliseren’. De rechtbank hield er bij de uitspraak rekening mee dat het strafbare feit zich anderhalf jaar geleden heeft voorgedaan en dat de man sindsdien geen strafbare feiten heeft begaan.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.