Waarom werd GGZ-directeur Rob Zweekhorst vermoord?

21 januari 2014Leestijd: 1 minuut
'ANP/LinkedIn'

Waarom moest GGZ-directeur Rob Zweekhorst uit Berkel en Rodenrijs dood? Voor de politie is de moordzaak nog altijd een groot mysterie.

In het programma Opsporing Verzocht deed de politie dinsdagavond een oproep aan mensen die mogelijk iets meer weten over de zaak. De politie zegt de dader verre van op het spoor te zijn.

Geen conflicten

Tot nu toe is niet gebleken dat Zweekhorst eventuele conflicten in het leven had die de moord zouden kunnen verklaren. Volgens de politie was Zweekhorst een succesvolle man die gelukkig getrouwd was.

Het zou kunnen dat hij moeilijkheden had waar zijn directe omgeving niet vanaf wist, erkent de politie. Maar een woordvoerder zei dat de politie inmiddels al met heel veel mensen uit Zweekhorst’s omgeving heeft gepraat. Het kan nog zijn dat de schutter Zweekhorst met iemand anders heeft verward, maar ook daarvoor heeft de politie geen harde aanwijzingen.

Op straat neergeknald

Het 44-jarige hoofd personeelszaken van de GGZ-instelling Ingeest werd op nieuwjaarsavond vlak bij zijn huis in Berkel en Rodenrijs neergeschoten toen hij zijn hondjes aan het uitlaten was.

Nabestaanden hebben geen idee waarom hun familielid is vermoord. Hij zou geen enkele band hebben gehad met het criminele circuit. Zweekhorst laat een vrouw en twee kinderen na.