nederland

Zwemleraar Benno L. biedt ouders een ontmoeting aan

06 juni 2013Leestijd: 1 minuut

Zwemleraar Benno L. biedt de ouders van door hem misbruikte meisjes aan hem persoonlijk te ontmoeten. In een brief vraagt hij de ouders en slachtoffers om vergeving.

‘Ik kan mij voorstellen dat er bij jullie veel vragen leven,’ schrijft L. in een brief die gepubliceerd is door actualiteitenprogramma EenVandaag.

Gebiedsverbod

In de brief schrijft hij ook dat hij zich ‘zeker niet in een omgeving zal vestigen’ waar de ouders en slachtoffers hem zouden kunnen tegenkomen. Hij heeft een gebiedsverbod gekregen voor tien gemeenten in Brabant. Hij wil naar het buitenland vertrekken, maar dat kan niet zolang hij nog voorwaardelijk vrij is.

L. komt vrijdag voorwaardelijk vrij na zijn straf van zes jaar voor aanranding, ontucht en het vervaardigen van kinderporno. Zijn slachtoffers waren tussen de zes en zestien jaar oud toen het misbruik plaatshad. Justitie heeft de man eerder gevraagd langer in de cel te blijven, omdat het niet lukte een huis voor hem te regelen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.