Storm aan de kust: passagiers ferryboot overnachten op zee

23 december 2013Leestijd: 1 minuut

Nederland heeft voor de derde keer dit jaar te maken met een storm. Op de Noordzee waait het zo hard dat een ferry uit Dover niet mag aanmeren en de nacht op zee zal moeten blijven.

Met windkracht 9 bij IJmuiden en Texel beleeft Nederland de derde storm van het jaar, meldt Weeronline.

Slapen op de boot

De zuidenwind is op de Noordzee zeer hevig. De ferry van Dunkirk Seaways van Dover naar Duinkerken mag daarom niet aanmeren. De passagiers zullen de nacht op zee moeten doorbrengen.

Eén van hen is NOS-cameraman Dennis Hilgers die aan het NOS Journaal meldt dat er geen slaapvoorzieningen zijn op de ferry. ‘De mensen liggen op en rond banken, maar we overleven het wel,’ laat hij weten.

Zachte kerst

Wind en regen zullen voorlopig nog even het Nederlandse straatbeeld blijven domineren. Ook dinsdag is het regenachtig en onstuimig weer. In de loop van dinsdagavond neemt de windkracht af. Op Kerstavond kan het nog regenen, maar is het weer milder.

Op Eerste Kerstdagdag maakt de regen plaats voor een voorzichtig zonnetje. Met gemiddeld 9 graden is het een zeer zachte Eerste Kerstdag. Ook Tweede Kerstdag is met 7 graden bepaald niet koud. De echte koude wordt pas weer in het nieuwe jaar verwacht.