Oud-neurloog Jansen Steur nooit meer aan de slag als arts

20 december 2013Leestijd: 1 minuut

Het Medisch Tuchtcollege heeft vrijdag geoordeeld dat oud-neuroloog Ernst Jansen Steur nooit meer mag werken als arts. Jansen Steur mag niet meer worden geregistreerd in het zogenoemde BIG-register, de databank voor zorgverleners.

Volgens het college heeft Jansen Steur verkeerde diagnoses gesteld en verkeerde medicijnen voorgeschreven, meldt RTV Oost.

Klacht

Ook maakte de ex-neuroloog summier aantekeningen en had hij weinig inzicht in de individuele gevallen. Vijf ex-patiënten van Jansen Steur dienden een klacht in bij het tuchtcollege om te voorkomen dat Jansen Steur ooit nog kan werken als arts.

Volgens het college komt in alle zaken een beeld naar voren van een arts die verkeerde diagnoses stelde, niets toetste en geen overleg had met collega’s. Jansen Steur en zijn advocaat waren niet aanwezig bij de uitspraak.

Er loopt ook nog een strafzaak tegen de oud-neuroloog. Het Openbaar Ministerie eiste begin deze maand zes jaar cel tegen de man, omdat zijn daden een grote impact hebben gehad op zowel de slachtoffers als de maatschappij.