Politie heeft uitvaart doodgeschoten Rishi betaald

15 november 2013Leestijd: 1 minuut

De politie heeft de kosten voor de uitvaart van de zeventienjarige Rishi Chandrikasing, die door een politiekogel op station Hollands Spoor werd getroffen, voor haar rekening genomen. De politie heeft een ‘uitzonderlijk gebaar’ willen maken.

Dat schrijft het AD vrijdag.

Gebaar

Een politiewoordvoerder laat aan de krant weten dat het slechts om een gebaar gaat en dat de politie niet vooruit wil lopen op de rechtszaak die loopt tegen de agent die Rishi doodschoot.

‘Zolang de strafzaak niet is afgerond, wordt geen formeel standpunt ingenomen. Maar de politie is zich er terdege van bewust dat het overlijden van Rishi voor de familie zeer tragisch is. Het maakt voor de perceptie toch uit dat er geen sprake was van noodweer,’ zegt de woordvoerder.

Geen noodweer

De zeventienjarige Rishi kwam vorig jaar november om het leven door een politiekogel. De agent verklaarde uit noodweer te hebben geschoten, maar uit de beelden bleek dat hij de vluchtende jongen met versnelde pas achterna zat.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de agent daarmee een onverantwoord risico genomen. Volgende maand staat de agent terecht.