Medewerker bedreigd na openbaarmaking racistische e-mail

27 november 2013Leestijd: 1 minuut

Een medewerker van elektronicabedrijf Mike de Wilde uit Arnhem die per ongeluk een discriminerende e-mail verstuurde naar een sollicitant heeft talloze bedreigingen ontvangen. De mail werd verspreid via sociale media.

‘Heb nog even gekeken is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger),’ staat in de interne mail die per ongeluk ook werd verstuurd naar Jeffrey Koorndijk. Hij had gesolliciteerd voor een stageplek bij het bedrijf.

Racisme

De e-mail werd verspreid door Ixora Balootje, die actief is voor de ChristenUnie in Rotterdam, via Twitter en opgepakt door diverse media. Koorndijk is de stiefbroer van een nicht van Balootje.

Mike de Wilde van Mike de Wilde Electronics zegt tegen omroep Gelderland dat er een ‘grote fout’ is gemaakt. ‘Wij willen ons distantiëren van elke vorm van racisme.’ Het bedrijf heeft al excuses aangeboden aan Koorndijk.

Non-actief

Volgens De Wilde heeft zijn werknemer ‘geen racistische achtergrond’. Er komen de ‘vreselijkste verwensingen’ binnen bij het bedrijf. De medewerker is inmiddels op non-actief gezet.

‘Hij is zo geschrokken van alle reacties. En zijn intentie was ook niet om dit op die manier te vertellen, maar ja het is wel zo op papier gezet,’ zegt De Wilde. Er zullen nog maatregelen volgen voor de medewerker, maar het is nog niet duidelijk welke.