‘Wolf Luttelgeest in Polen gedood en naar Nederland gebracht’

24 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

Het lijkt erop dat de wolf die op 4 juli in de Noordoostpolder werd gevonden, niet door een aanrijding om het leven is gekomen. In het lichaam van de wolf zouden kogelgaten zitten.

‘Onze eerste zekere wolf in circa 150 jaar kwam hoogstwaarschijnlijk niet lopend de grens over, maar in een auto met een paar mislukte grappenmakers… en misdadigers,’ schrijft Vroege Vogels op de website.

Bever

Twee verschillende bronnen, die anoniem willen blijven, zouden volgens dat programma bevestigen dat in het lichaam van de wolf kogelgaten zijn gevonden.

Bovendien zouden de beverresten in het spijsverteringsstelsel van het beest afkomstig zijn uit Polen. ‘Dat kan alleen verklaard worden als de wolf in Polen is neergeschoten en op nu nog onduidelijke wijze naar ons land is getransporteerd,’ aldus Vroege Vogels.

Vrouwtje

In juli ging ook al het verhaal de ronde dat de wolf in het buitenland (Duitsland) was aangereden en voor de grap in Flevoland was neergelegd. Maar omdat onderzoekers in de Noordoostpolder ook keutels vonden met daarin de haren van een edelhert en botten van een vos, die volgens hen wel van een groot roofdier afkomstig moesten zijn, gingen ze ervan uit dat de wolf zelf naar Nederland was gewandeld en daar aangereden.

Uit DNA-onderzoek bleek dat het dier genetisch voor 96,5 procent overeenkomt met wolven uit de Karpaten. De wolf, een vrouwtje, zou ongeveer 900 kilometer moeten hebben afgelegd om de Noordoostpolder te bereiken.