PvdA-raadslid Amersfoort (34) sinds donderdag vermist

12 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

Het Amersfoortse PvdA-raadslid Ramón Smits Alvarez wordt sinds donderdagmiddag vermist. Vlak voor zijn vermissing zou Smit Alvarez 4.000 euro uit de partijkas hebben opgenomen.

‘Onze fractie en het afdelingsbestuur maken zich ernstige zorgen over Ramóns welzijn. Op de eerste plaats is het een persoonlijk drama, en fractie en bestuur leven mee met zijn familie,’ staat op de website van de PvdA Amersfoort.

Misdrijf

De politie onderzoekt de vermissing van Smit Alvarez. Iedereen die iets weet, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. De politie zegt geen aanwijzing te hebben dat het gaat om een misdrijf.

De 34-jarige Smit Alvarez had zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van de partij in Amersfoort. De bekendmaking van de uitslag van de verkiezing, die woensdag zou plaatshebben, is uitgesteld.

Diefstal

Fractievoorzitter Edwin Hindeloopen zegt dat hij ‘vrijwel zeker’ weet dat Smit Alvarez 4.000 euro heeft opgenomen uit de partijkas. Het geld is opgenomen met de pas van Alvarez. De partij heeft geen reden om aangifte te doen van diefstal, bericht RTL Nieuws.

Alvarez raakte in 2006 in opspraak toen hij over een collega-raadslid zei dat hij een pedofiel was. Smit Alvarez werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 2.000 euro voor smaad, meldt de NOS. Hij stapte uit de gemeenteraad, maar keerde anderhalf jaar later terug in de lokale politiek.