nederland

Benzine in Oostenrijk en Zwitserland flink goedkoper

31 december 2012Leestijd: 1 minuut

De prijs van benzine ligt in Oostenrijk en Zwitserland 23 en 24 procent lager dan in Nederland. Toeristen die met wintersportvakantie gaan, kunnen door slim tanken flink wat geld besparen.

Dat meldt consumentencollectief UnitedConsumers maandag.

Slim tanken

In Oostenrijk en Zwitserland is benzine veel goedkoper dan in Duitsland. Ook zijn benzine en diesel in Duitsland niet meer zoveel voordeliger dan in Nederland.

De brandstofkosten voor een wintersportreis zijn ongeveer 200 euro voor diesel en 250 euro voor benzine. Tank je slim in landen waar de brandstof het goedkoopst is, dan kun je zeker 25 euro besparen, rekent UnitedConsumers voor.

Wisselende prijzen

De prijzen per brandstofsoort wisselen wel sterk per land. Diesel tanken loont bijvoorbeeld in Oostenrijk ook. De brandstof is daar 8 procent goedkoper dan in Nederland.

Maar in Zwitserland is diesel juist iets duurder (2 procent) en lpg veel duurder dan in Nederland (9 procent). Vergeleken met Duitsland moet in Zwitserland voor lpg zelfs 18 procent meer worden betaald.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.