nederland

Bedreiging en stalking gingen vooraf aan moord vrouw Waalwijk

12 augustus 2015Leestijd: 2 minuten

De 28-jarige Linda was doodsbang voor haar ex-vriend John F., die haar maandag doodschoot op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis. Behalve Linda bedreigde F. ook zijn ex-vrouw met de dood.

‘Hij zei: ik schiet eerst Linda dood, dan jou en dan mezelf,’ zegt de 37-jarige Jeske woensdag in De Telegraaf. ‘Ik heb onmiddellijk aangifte gedaan bij de politie.’

Bedreiging

Bas van den Muijsenberg, de nieuwe vriend van Linda, zegt dat de politie meer had kunnen doen om de moord te voorkomen. Er was meermaals aangifte gedaan tegen F. vanwege bedreiging van verschillende vrouwen.

Van den Muijsenberg en Linda leerden elkaar drie maanden geleden kennen via gezamenlijke vrienden. Vier weken geleden verbrak de vrouw de relatie met haar ex, en koos ze voor Van den Muijsenberg. ‘Dat kon hij niet verkroppen,’ zegt de man tegen Omroep Brabant.

John F. kwam de afgelopen weken diverse keren bij Linda langs. Van den Muijsenberg bleef bij zijn vriendin slapen. ‘Ik sliep bij haar op de bank. De angst was zo groot.’ Van den Muijsenberg omschrijft F. als ‘een junk eersteklas’.

De twee hadden vijf cd-roms gemaakt met daarop dreigmails en telefoontjes van John F. ‘Die zijn allemaal afgeleverd bij de politie, maar er is niks mee gedaan.’

Arrogant

F. werd niet meteen na de moord aangehouden. De ex-vrouw van F., die op dat moment op een camping stond met haar vriend en dochtertje, werd gebeld door de politie. ‘Een agent adviseerde ons om naar een locatie te gaan die niet bekend is bij mijn ex-man.’

De ex-vrouw omschrijft F. als ‘dwingend, arrogant, dominant en agressief’. ‘Hij had niets meer te verliezen. Er is niets zo gevaarlijk als een man die niets meer te verliezen heeft.’

Behalve Linda en zijn ex-vrouw, deed nog een ex aangifte tegen John F. vanwege bedreiging. Dinsdagmiddag meldde F. zich bij de politie.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.