nederland

Schietpartij Amsterdam: onschuldig slachtoffer?

13 mei 2015Leestijd: 2 minuten

Opnieuw een schietpartij in Amsterdam: in de nacht van dinsdag op woensdag werd in De Clerqstraat een man doodgeschoten. Het slachtoffer reed in een auto toen hij rond 00.15 uur onder vuur werd genomen.

De man die werd doodgeschoten, is een bekende van de politie. Het zou gaan om een 25-jarige man uit Zaandam.

Eerder meldde Nieuwe Revu dat een onschuldige man slachtoffer geworden van de Amsterdamse onderwereldoorlog.

Motorhelm

Bezoekers van waterpijpcafé Village zeggen tegen het weekblad dat vlak voor de schietpartij twee mannen het café binnenkwamen. Zij droegen geblindeerde motorhelmen, waardoor zij onherkenbaar waren.

De getuigen vertellen dat een van de twee een kalasjnikov bij zich droeg, de ander een pistool. Ze zouden doelgericht zijn afgelopen op een tafeltje, waar zij begonnen te schreeuwen en zwaaien met hun wapens. De mannen vroegen naar een jongen die eerder in het café was.

Kogels

Het zouden niet de twee mannen zijn geweest die het vuur openden, maar een andere bezoeker van het café. Hij begon te schieten op het gewapende duo, omdat hij zou vrezen voor de jongens aan het tafeltje en de mannen wilde wegjagen.

Met succes, de mannen deinsden terug naar de uitgang van het café, maar begonnen ook zelf te schieten. De twee schoten niet gericht en de kogels gingen alle kanten op. Een kogel raakte ook een passerende tram, een andere raakte een gebouw.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het slachtoffer zat op dat moment in zijn auto voor een verkeerslicht. Hij dook niet weg voor de kogels, maar stapte uit zijn auto en zou toen in de chaos zijn geraakt door de vluchtende daders. De man overleed ter plekke.

Getuigen

Getuigen zeggen tegen de politie dat zij twee donkergetinte mannen hebben gezien, meldt Het Parool. Zij reden weg op een motorscooter. Andere getuigen van de politie zeggen dat er een tweede persoon in de auto van het slachtoffer zat.

De politie doet onderzoek op de plek van de schietpartij. Ondanks de rondvliegende kogels, is behalve het dodelijke slachtoffer niemand gewond geraakt.

Het aantal moorden in Nederland daalt al jaren, bleek begin dit jaar opnieuw uit onderzoek van weekblad Elsevier. Vorig jaar werden 137 moorden gepleegd. Hoewel het aantal moorden daalt, geeft het hoge aantal liquidaties een vertekend beeld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.