nederland

Politie heeft verdachten schietpartij Amsterdam op beeld

13 mei 2015Leestijd: 2 minuten

Twee verdachten van de schietpartij woensdagnacht in Amsterdam-West zijn vastgelegd op camera. De politie heeft de beelden in handen, en wil weten wie de bewuste scooter heeft zien wegrijden.

In de nacht van dinsdag op woensdag was het weer raak in de hoofdstad. Bij een schietpartij in Amsterdamse De Clerqstraat. kwam een man om het leven, toen hij even na middernacht onder vuur werd genomen bij zijn auto. Het 25-jarige slachtoffer uit Zaandam was een bekende van de politie.

Doelwit

Maar of hij ook echt het doelwit was van een afrekening in het criminele circuit, of een onschuldig slachtoffer zoals weekblad Nieuwe Revu eerder vandaag meldde, is nog onduidelijk. De politie noemde het later onwaarschijnlijk dat de man een onschuldig slachtoffer is.

Twee verdachten, die wegvluchtten op een scooter, zijn vastgelegd op camera. De politie heeft die beelden in handen. Op een screenshot van de beelden is overigens, behalve de scooter en de twee mannen met helmen, weinig te zien. Ze zijn niet herkenbaar.

Getuigen wisten na de schietpartij te melden dat twee donkergetinte verdachten wegreden in westelijke richting. Volgens andere ooggetuigen zat er ook een tweede persoon in de auto van het slachtoffer. De rechercheurs van de politie komen graag in contact met deze persoon.

Tram

Verder liep niemand in de buurt verwondingen op. Dat had zomaar gekund: de kogels vlogen in het rond en raakten een voorbijrijdende tram, een supermarkt, een geparkeerde auto en twee bankgebouwen.

Inzittenden van de tram zouden op de grond zijn gaan liggen. Op foto’s op sociale media is te zien dat een ruit van de tram kapot is geschoten. Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) maakt zich ‘grote zorgen’ over de vele liquidaties, omdat die, zeker in dichtbevolkt stedelijk gebied, levensgevaarlijk kunnen zijn voor passanten.

Extra maatregelen zijn volgens hem niet nodig, omdat politie en justitie er al alles aan doen om afrekeningen in het criminele circuit te voorkomen. De Amsterdamse politie heeft al extra agenten uit de rest van het land gekregen om het hardnekkige probleem in de stad aan te pakken en te helpen bij de opsporing.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.