economie

Tesla: binnen drie jaar rijden robotauto’s op de weg

18 september 2013Leestijd: 1 minuut

In minder dan drie jaar zullen er auto’s op de weg rijden die zichzelf kunnen besturen. Met die voorspelling komt de producent van elektrische auto’s Tesla Motors.

Dat schrijft The Financial Times woensdag.

De CEO van de Amerikaanse autoproducent, uitvinder Elon Musk, bevestigt in de krant dat zijn bedrijf zich ook in de strijd om de robotauto heeft gemengd.

Schadeclaims

Ook Nissan, Audi en Google zijn bezig met het ontwikkelen van robotauto’s. Google startte drie jaar geleden al met het ontwikkelen van een dakcilinder die obstakels om zich heen kan constateren en daarop kan inspelen.

Maar het Amerikaanse technologiebedrijf ondervindt problemen met de productie omdat geen fabrikant de auto’s wil bouwen. Veel fabrikanten zijn bang voor claims als de robotauto’s op de openbare weg brokken maken. Bovendien zijn niet alle fabrikanten overtuigd van het werkelijke nut van een robotauto.

Automatische piloot

Maar Tesla laat zich niet door obstakels afschrikken. Binnen drie jaar zegt de futuristische autoproducent de zelfrijdende auto’s op de weg te hebben.

Musk benadrukt dat het hier niet gaat om volledig onbestuurde auto’s. Zijn bedrijf wil gebruikersgemak bieden aan autorijders die voor bijna alle handelingen op de weg de ‘automatische piloot’ kunnen aanzetten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.