economie

‘Extra banen door verdubbeling buitenlandse investeringen’

30 september 2013Leestijd: 1 minuut

De buitenlandse investeringen in Nederland zijn in de eerste helft van dit jaar meer dan verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De investeringen bedragen in totaal 827 miljoen euro en zorgen voor 4.332 extra banen.

Dat meldt minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) maandag in Utrecht bij de opening van het nieuwe onderzoekscentrum Nutricia Research, onderdeel van het Franse bedrijf Danone.

Actieve lobby

De ruime verdubbeling van de buitenlandse investeringen is te danken aan een  ‘actieve lobby’ van de overheid, zegt Kamp.

‘Nederland is met een hoogopgeleide bevolking en goede voorzieningen een aantrekkelijk land voor buitenlandse bedrijven. Die investeringen zijn goed voor de Nederlandse economie, het levert hier inkomsten en banen op,’  aldus de minister.

Afname

In juni nam het aantal buitenlandse investeringsprojecten nog met 5 procent af, meldde onderzoeksbureau Ernst & Young in een rapport.

Die daling viel gezien de tegenvallende economie alleszins mee: het cijfer lag nagenoeg op hetzelfde niveau als in 2011, toen het aantal buitenlandse projecten met bijna 48 procent toenam.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.