carriere

Vijf tips om te worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek

28 november 2013Leestijd: 3 minuten

Recruiters en sollicitatiecommissies krijgen vaak tientallen of honderden reacties op een vacature. Hoe kunt u de kans vergroten dat u wordt uitgenodigd voor een gesprek?

Elsevier.nl geeft vijf tips voor wie toe is aan een nieuwe baan.

1. Zorg voor een goede openingszin in uw sollicitatiebrief

Solliciteren is net flirten. U wilt immers een aantrekkelijke werkgever overhalen met u in gesprek te gaan. En dat mag best met een knipoog, hoewel de toon van uw brief wel moet aansluiten bij de vacature.

Maar zeg nou zelf, als u een praatje wil aanknopen met een knappe dame of heer op een datingsite, zou u dan ‘Naar aanleiding van uw advertentie reageer ik…’ schrijven? Waarom dan wel als een werkgever op zo’n saaie manier verleiden?

2. Niet te veel ik-ik-ik

Pas op dat uw brief geen ik-ik-ik-verhaal wordt. De baan lijkt u interessant, daarom solliciteert u. Maar als u uitgenodigd moet worden, moet wel duidelijk zijn wat de werkgever aan u heeft. Zet daarom niet de eigen wensen, maar wat u concreet te bieden heeft aan de organisatie centraal.

3. Zorg dat u de juiste vrienden heeft

De beste manier om aan een nieuwe baan te komen, is via-via. Bedrijven weten dat zij honderden reacties zullen krijgen als ze een vacature-advertentie plaatsen. Veel handiger is het als zij via hun eigen werknemers aan een goede kandidaat komen.

Grote werkgevers richten zich daar in hun personeelsbeleid speciaal op: Ernst & Young huurt 45 procent van de nieuwe mensen via-via in, en Deloitte en Rent-A-Car delen zelfs iPads en televisies uit aan werknemers die een goede kandidaat aandragen, schrijft The New York Times.

4. Schrap de helft van wat er op uw cv staat

U heeft ongetwijfeld vele waardevolle ervaringen en kwaliteiten. Maar als u ze allemaal in uw cv noteert, lijkt het misschien alsof u uit onzekerheid maar doet alsof u ‘goed in alles’ bent. Dat lijkt hoe dan ook een leugen, schrijft Careernews.com. Wees daarom streng voor uzelf en maak een selectie. Presenteer er alleen wat voor de functie belangrijk is.

Gaat u voor een sales-functie? Benadruk dan uw verkoopkwaliteiten. Daar heeft u maar aan dan die ene cursus Microsoft Office van zes jaar geleden. U kunt beter precies genoeg zeggen om uw nieuwe baas nieuwsgierig te maken, en vervolgens bij het sollicitatiegesprek uit te weiden over die kwaliteiten die worden gezocht.

5. Pas op met sociale media

Of u in uw vrije tijd een kerk bezoekt of zich aansluit bij de bahá’í , of misschien wel losgaat in de Reguliersdwarsstraat, dat moet u zelf weten. Uw werkgever gaan privézaken als religie en seksuele voorkeur niets aan, en in een sollicitatiegesprek zijn dat soort onderwerpen taboe.

Maar misschien maakt het uw baas wél uit. Die leeft ook in 2013, en keer op keer blijkt uit onderzoek dat de gemiddelde werkgever zijn kandidaten natrekt op sociale media. En die mag misschien niet discrimineren, grote kans dat hij het wel doet, blijkt uit onderzoek van Carnegie Mellon University. Speel op veilig en houd zelf privézaken privé.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.