Eenderde Nederlanders wil nieuwe baan: vier inspirerende cv’s

26 november 2013Leestijd: 2 minuten

Na vijf jaar van economische crisis gaan werknemers nu actief op zoek naar een nieuwe werkgever. Ruim eenderde van de Nederlandse werknemers staat open voor een nieuwe stap in hun loopbaan.

Van die groep is eenderde daadwerkelijk actief op zoek naar een nieuwe baan: ze zetten cv’s online, struinen het internet af en solliciteren aan de lopende band. Dat blijkt uit het Nationaal Salarisonderzoek van carrièresite Intermediair, meldt het AD dinsdag.

Een origineel en helder cv is belangrijk om op te vallen tijdens de sollicitatieprocedure. Hoe ziet een goed cv eruit? Elsevier.nl zet vier originele en inspirerende cv’s op een rij:

Super Mario

Een origineel cv van ontwerper en ontwikkelaar Robby Leonardi laat zien dat een online-cv genoeg mogelijkheden biedt om meteen te laten zien wat u kunt.

Leonardi’s cv is een variatie op het Gameboyspel Super Mario. ‘Super Robby’ springt over obstakels, zwemt, springt en vliegt terwijl er grafieken in beeld komen die de vaardigheden en werkervaring van Leonardi weergeven.

Infografiek

Zhi Liang maakte dit cv voor zijn schoolopdracht. In de infografiek gebruikt hij voornamelijk pictogrammen die zijn competenties en ‘likes’ laten zien.

Een overzichtelijk cv is essentieel, anders bestaat de kans dat uw cv wordt overgeslagen. Een werkgever heeft geen zin om op zoek te gaan naar informatie.

Lijngrafiek

Een simpel en overzichtelijk cv van Michael Anderson. De werkervaring en opleidingen worden boven en onder de tijdlijn in chronologische volgorde weergegeven.

Daarnaast heeft de sollicitant een 3D-lijngrafiek gemaakt van hoe kwaliteiten zoals concentratie, communicatie, productiviteit en humor zich per uur ontwikkelen. Zo drinkt hij op het begin van de dag iets te veel koffie en is het duidelijk te zien dat Anderson kampt met een ochtendhumeur.

QR code

De pratende cv van Victor Petit lijkt op het eerste gezicht een normaal cv, maar op de achterkant staat een grote foto van de sollicitant met een QR-code, streepjescode, op zijn mond.

Als de QR-code met de smartphone wordt gescand, laadt er een filmpje van zijn mond, die het cv aan de potentiële werkgever voorleest.