buitenland

Nu 887 personen bezweken aan ebola, Amerika komt met vaccin

04 augustus 2014Leestijd: 1 minuut

Volgens de meest recente tellingen zijn er in het westen van Afrika sinds de laatste uitbraak 887 personen gestorven aan het ebola-virus. Amerika belooft met een serum te komen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het officiële dodental op 887 gezet. In totaal raakten 1.600 mensen besmet met de ziekte. Alle sterfgevallen deden zich voor in Liberia, Sierra Leone, Guinee en nu ook in Nigeria waar de laatste dagen vier personen aan het virus overleden.

Vaccin

Twee Amerikaanse ontwikkelingswerkers raakten in West-Afrika besmet met het virus. Ze zijn overgebracht naar hun thuisland waar ze een geheim serum toegediend hebben gekregen. Dit virus is nooit eerder op mensen getest, maar bleek al wel succesvol te zijn bij apen.

Volgens het Amerikaanse Nationale Gezondheidsinstituut kan het serum bij succes mogelijk volgend jaar juli op de markt zijn. Het virus woedt al sinds 1976 in West-Afrika en komt regelmatig terug. Vanwege geringe omvang van de besmettingen hebben farmaceutische bedrijven nooit eerder brood gezien in het ontwikkelen van een vaccin.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.