buitenland

Gruwelijke foto’s tonen executies door terroristen van ISIS

15 juni 2014Leestijd: 1 minuut

Terroristen van ISIS hebben zaterdag op Twitter foto’s gepubliceerd van een door hen aangericht bloedblad. Het is niet duidelijk waar en wanneer de foto’s zijn genomen.

Mogelijk hebben de terroristen overheidsmedewerkers en militairen geëxecuteerd, die in Irak zijn gevangengenomen.

Greppel

Op de gruwelijke foto’s is te zien hoe veelal zwart geklede mannen – de kleur van de terreurbeweging – hun geweren legen op tientallen geblinddoekte mannen die op hun buik in een greppel liggen.

Langs de greppel loopt een ISIS-terrorist die zijn mitrailleur op de hoofden van de mannen richt en vuurt. Ook tonen de foto’s mannen die in laadbakken van vrachtwagens worden vervoerd en onder bedreiging van vuurwapens worden weggeleid. De vlag van ISIS wordt duidelijk in beeld gebracht.

Opmars

ISIS begon deze week aan een opmars in Irak. Intussen heeft het soennitische jihadleger verschillende steden in het Arabische land in handen. De terroristen slaagden erin om de tweede stad van Irak, Mosul, te veroveren.

De zwakke Iraakse regeringstroepen konden weinig uitrichten en vluchtten weg. Nadien vielen ook andere steden, zoals Baiji, een stad met een van de grootste olieraffinaderijen van het land – en dus erg belangrijk voor Irak.

ISIS is vastberaden de hoofdstad Bagdad binnen te trekken en de regering onder leiding van de sjiitische premier Nuri al-Maliki omver te werpen. Maar de Verenigde Naties zeggen dat Bagdad geen gevaar loopt, omdat de stad goed is beveiligd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.