buitenland

Fort Hood-schutter was onder behandeling van psychiater

03 april 2014Leestijd: 1 minuut

De schutter die op legerbasis Fort Hood een bloedbad aanrichtte, vertoonde eerder geen aanwijzingen dat hij zelfmoord wilde plegen. Hij was wel onder behandeling van een psychiater vanwege geestelijke problemen.

Legerchef John McHugh zei dat donderdag tijdens een hoorzitting van de Senaat. De man die zichzelf en drie anderen om het leven bracht, is de 34-jarige Ivan Lopez. Er zijn ook zestien gewonden gevallen.

Slapeloosheid

‘Hij onderging verschillende behandelingen en is gediagnosticeerd met verschillende psychologische problemen zoals, depressie, angsten en slapeloosheid,’ zegt McHugh. Daarom had Lopez vorige maand een afspraak met een psychiater.

Tijdens die afspraak waren er geen aanwijzingen dat de man zichzelf of anderen iets wilde aandoen. ‘Hij had een schone lei. Er waren geen opvallende misdragingen.’ Ook zijn er geen aanwijzingen dat Lopez banden had met extremistische organisaties.

Vader

Lopez is twee keer uitgezonden naar Irak, maar hij had geen functie waarbij hij moest vechten. Hij woonde niet op de legerbasis Fort Hood, in de staat Texas.

Bij de schietpartij gebruikte Lopez een .45-caliber Smith & Wesson, dat hij onlangs heeft gekocht. Een buurvrouw van Lopez zegt dat Lopez altijd een ‘toegewijde vader en echtgenoot’ was. ‘Hij was altijd aan het lachen en hij zwaaide altijd, er is nooit iets vreemds of ongebruikelijks opgevallen.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.