buitenland

Vermist toestel Malaysia Airlines zond geen noodsignaal uit

08 maart 2014Leestijd: 2 minuten

Het vermoedelijk neergestorte vliegtuig van Malaysia Airlines, met aan boord 239 mensen, zond vannacht geen noodsignaal uit. Ook hebben de piloten geen noodoproep gedaan.

Het laatste contact was boven de Zuid-Chinese Zee, laat Malaysia Airlines weten op haar website.

Er is nog steeds geen wrak gevonden, hoewel de Vietnamese marine heeft gezegd dat het toestel op 250 kilometer van het eiland Tho Chu in zee is gestort.

Een Nederlander

Malaysia Airlines laat ook weten dat de eerdere lijst met nationaliteiten niet helemaal klopte, maar nog steeds gaat de luchtvaartmaatschappij ervan uit dat er onder de passagiers één Nederlander was.

Vlucht MH370 van Malaysia Airlines was onderweg van het Maleisische Kuala Lumpur naar de Chinese hoofdstad Beijing, toen het contact rond 02:30 uur ’s nachts werd verbroken. Sindsdien is van het vliegtuig niets meer vernomen. Het toestel had rond 06:30 uur plaatselijke tijd (rond middernacht Nederlandse tijd) moeten landen.

Betrouwbaar toesteltype

De Boeing 777 is een groot Amerikaans passagiersvliegtuig voor de lange afstand dat bekendstaat als zeer betrouwbaar. Er vloog in 1994 voor het eerst een toestel van het type en er zijn inmiddels enkele honderden van in gebruik.

Er is twee keer eerder een ongeluk gebeurd met een Boeing 777. Vorig jaar crashte een toestel van Asiana Airlines in San Francisco toen het vliegtuig een zeewering raakte vlak voor de landingsbaan, drie inzittenden kwamen daarbij om het leven.

In 2008 kwam een toestel van British Airways neer voor de landingsbaan van Heathrow bij Londen. Eén passagier raakte zwaargewond.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.