buitenland

‘Twee olievlekken van neergestort vliegtuig in Zuid-Chinese Zee’

08 maart 2014Leestijd: 2 minuten

De waarschijnlijk neergestorte Boeing 777 van Malaysia Airlines is nog altijd niet terecht. In de Zuid-Chinese Zee zouden twee grote olievlekken zijn gevonden, die van de twee motoren van het toestel afkomstig zouden kunnen zijn.

Dat heeft de Vietnamese overheid laten weten, schrijft wsj.com.

10 tot 15 kilometer lang

In een officiële Vietnamese verklaring staat volgens de website van The Wall Street Journal dat er twee vlekken in de Zuid-Chinese Zee zijn gesignaleerd door de Vietnamese luchtmacht. De vlekken zijn ieder 10 tot 15 kilometer lang en liggen ongeveer 500 meter uit elkaar. Het gaat mogelijk om olievlekken afkomstig van het vermiste toestel, qua grootte en vorm zou dat goed kunnen.

De vlekken zijn 140 kilometer ten zuiden van het Vietnamese eiland Tho Chu. Vietname schepen zijn onderweg naar de locatie waar deze zijn gespot.

Zoektocht op zee gaat verder

Reddingsteams uit Maleisië, Singapore en Vietnam hebben nog geen brokstukken van het sinds vannacht vermiste toestel gevonden. De zoektocht vanuit de lucht is inmiddels gestaakt, omdat het donker is in het gebied tussen Maleisië en Vietnam waar het vliegtuig voor het laatst contact maakte. Schepen uit de drie landen blijven vannacht verder zoeken.

Malaysia Airlines heeft de passagierslijst van MH370 vrijgegeven. Aan boord waren 239 mensen, onder wie een vijftigjarige Nederlandse vrouw.

Familie

Op de luchthaven van Beijing zijn familieleden van de 153 Chinese passagiers bijeen. Zij klagen dat over gebrekkige informatie over het lot van hun familieleden. Een Chinese woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij zou eerder vandaag zelfs ten onrechte hebben gezegd dat het toestel veilig was geland.

Vlucht MH370 van Malaysia Airlines was onderweg van het Maleisische Kuala Lumpur naar de Chinese hoofdstad Beijing, toen het contact rond 02:30 uur ’s nachts werd verbroken. Sindsdien is van het vliegtuig niets meer vernomen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.