buitenland

‘Nederlander aan boord van bij Vietnam neergestort vliegtuig’

08 maart 2014Leestijd: 2 minuten

Een vannacht van de radar verdwenen Boeing 777 die van Kuala Lumpur naar Beijing onderweg was, is volgens de Vietnamese marine mogelijk neergestort op bijna 250 kilometer van het eiland Tho Chu. In het vliegtuig zaten twaalf bemanningsleden en 227 passagiers, onder wie een Nederlander.

Het is niet meteen duidelijk hoe de Vietname marine weet waar het toestel is gecrasht en of wrakstukken zijn gezien. In de omgeving zijn geen Vietnamese marineschepen, die moeten van elders komen.

De Maleisische minister van Vervoer heeft gezegd dat hij geen informatie heeft dat het toestel is neergestort bij het Vietnamese eiland. Er zouden geen wrakstukken zijn gevonden. Ook Malaysia Airlines laat op haar website weten dat niet bekend is waar de Boeing is.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Van de radar

Vlucht MH370 van Malaysia Airlines was onderweg van het Maleisische Kuala Lumpur naar de Chinese hoofdstad Beijing, toen het contact rond 02:30 uur ’s nachts werd verbroken. Sindsdien is van het vliegtuig niets meer vernomen. Het toestel had rond 06:30 uur plaatselijke tijd (rond middernacht Nederlandse tijd) moeten landen.

Malaysia Airlines heeft een lijst met de nationaliteiten van de passagiers gepubliceerd en neemt contact op met de naaste familie. Aan boord waren meer dan 150 Chinezen, 38 Maleisiërs, 12 Indonesiërs, 6 Australiërs en een enkele passagier met een andere nationaliteit.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.