buitenland

Franse president Hollande zwijgt over affaire met actrice

14 januari 2014Leestijd: 2 minuten

‘Is Valérie Trierweiler eigenlijk nog wel de “first lady” van het Elysée?’ vroeg een journalist van Le Figaro dinsdag aan de Franse president François Hollande tijdens diens eerste officiële persconferentie van het jaar. Maar de Socialist weigerde op zijn privé-leven in te gaan.

Meer dan twee en een half uur hield Hollande het dinsdag vol over alle relevante zaken in de Franse politiek te praten zonder het punt aan te snijden waar alle journalisten in de zaal aan dachten: Hoe zit dat nou met die affaire waarover het tijdschrift Closer berichtte?

Moeilijke momenten

Over ‘first lady’ Valérie Trierweiler was de president kort: ‘Ze rust nu uit en dat is alles wat ik erop kan zeggen,’ sprak Hollande. Hij wilde niet ingaan op de vraag of zij nog wel de ‘first lady’ is. ‘Iedereen kent wel eens moeilijke momenten, en dat is nu bij ons het geval. Het is een pijnlijk moment voor ons. Maar privé blijft privé. Dit is niet het moment, noch de plaats om daarop in te gaan,’ zei hij.

Wel beloofde Hollande voor het bezoek aan zijn Amerikaanse collega Barack Obama, dat gepland staat voor 11 februari, meer duidelijkheid te zullen geven.

Inzinking

Trierweiler, die Ségolène Royal opvolgde als partner van Hollande, kreeg vrijdag een inzinking nadat het blad Closer in zeven pagina’s uitweidde over de escapades van haar man met de 41-jarige linkse activiste en actrice Julie Gayet.

Het blad publiceerde ook foto’s van Hollande die aankomt bij het appartement van Gayet. Eerder dreigde Hollande het blad aan te klagen, maar die dreigementen heeft de Socialist nu ingetrokken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.