Franse first lady blijft nog dagen in ziekenhuis na inzinking

13 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Valérie Trierweiler, de vriendin van de Franse president François Hollande, moet nog een aantal dagen in het ziekenhuis blijven. De first lady van Frankrijk werd vrijdag opgenomen, omdat zij was ingestort door alle berichten over de affaire van haar partner.

Trierweiler (48) heeft nog rust nodig, maakte haar stafchef Patrice Biancone maandag bekend, schrijven Franse media.

Foto’s

Hollande (59) heeft vermoedelijk een verhouding met actrice Julie Gayet (41). Geruchten over de affaire gingen al langer, maar kwamen in een stroomversnelling door een publicatie van het blad Closer.

In maar liefst zeven pagina’s weidde het blad uit over de escapades van de president, inclusief foto’s waarop te zien is hoe hij bij het Parijse appartement van zijn minnares arriveert.

Persconferentie

Het nieuws over de verlenging van de ziekenhuisopname van Hollandes vriendin komt op een uiterst ongunstig moment voor Hollande. Er stond al langer een persconferentie gepland voor dinsdag.

Hoewel zijn staf benadrukt dat het om een privékwestie gaat, zal hij de zaak moeilijk geheel kunnen negeren tijdens het vraaggesprek met journalisten, schrijft de Franse krant Le Monde.

Of Hollande bijvoorbeeld nog naar de Amerikaanse president Barack Obama zal gaan begin februari, en of de first lady hem daarbij zal vergezellen, is de vraag, schrijft Le Figaro.