Burgemeester Rob Ford weer dronken in openbaar (video)

22 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Er lijkt maar geen einde te komen aan de beschamende optredens van burgemeester Rob Ford van Toronto. Ford bekent nu dat hij onder invloed was van alcohol toen hij in een fast food-restaurant met een Jamaicaans accent aan het schelden was.

Ford heeft na eerdere incidenten gezegd dat hij geen alcohol meer zou drinken, maar daar houdt de burgemeester zich niet aan.

Vrienden

De veelbesproken Ford zegt dat er niets aan de hand is. ‘Ik was met wat vrienden en wat zich in mijn privéleven afspeelt, en met mijn vrienden, mag ik zelf weten.’ Volgens Ford had hij maar een beetje alcohol gedronken en heeft hij geen drugs gebruikt.

Wat Ford precies zegt op de video is vrij onverstaanbaar, maar volgens Amerikaanse media laat hij zich negatief uit over politiechef Bill Blair.

Onderzoek

Ford heeft eerder bekend dat hij crack heeft gebruikt en was vaker te zien terwijl hij dronken was. De burgemeester ontkent dat hij verslaafd is. De politie heeft diverse onderzoeken gedaan naar Ford, maar hij is nooit veroordeeld.

Ondanks de vele verhalen over Ford gaat de 44-jarige burgemeester toch voor een tweede termijn. De verkiezingen zijn in oktober. Hoewel Ford niet wil aftreden vanwege de vele schandalen heeft hij nog weinig macht. De raad in Toronto heeft Ford een deel van zijn bevoegdheden afgenomen.