Activiste Julie Gayet naar de rechter om Hollande-reportage

15 januari 2014Leestijd: 1 minuut

De linkse activiste en actrice Julie Gayet sleept het Franse magazine Closer voor de rechter vanwege de fotoreportage over haar en de Franse president François Hollande. Gayet beroept zich mogelijk op de bescherming persoonlijke levenssfeer.

Dat meldt de Franse zender RTL woensdag.

Nationaal belang

De 41-jarige actrice wil verder niets over de zaak kwijt. Vermoedelijk beroept zij zich op haar bescherming van de persoonlijke levenssfeer.

Een rechter zal moeten afwegen of het belang van publicatie in dit geval zwaarder weegt dan de privacybescherming.

Veiligheid

De onthulling van de affaire tussen Gayet en Hollande heeft in Frankrijk naast sensatielust ook ernstige vragen opgeroepen over de veiligheid van de president. Op de foto’s van Closer is te zien hoe de Socialiste op een scooter door de steegjes van Parijs scheurt om bij zijn minnares te komen.

Ook vragen de Fransen zich af of Valérie Trierweiler nog wel de officiële partner is van Hollande met bijkomende overheidssubsidie en kantoor in het Elysée.

No comment

Die laatste vraag weigerde de president dinsdag tijdens een urenlange persconferentie te beantwoorden. ‘Privé is privé,’ zei Hollande die wel beloofde binnenkort met een nadere verklaring te komen. Zelf neemt de socialist geen juridische stappen tegen Closer.

Intussen ligt Trierweiler nog altijd in een kliniek. De partner van Hollande kreeg een inzinking toen ze de fotoreportage onder ogen kreeg.