buitenland

Rechtbank Egypte verbiedt activiteiten Moslimbroederschap

23 september 2013Leestijd: 1 minuut

Een rechtbank in Egypte heeft alle activiteiten van de Moslimbroederschap in het land verboden. Egypte is hiermee nog dichterbij een compleet verbod op de partij van de afgezette president Mohammed Morsi.

De rechter heeft ook besloten dat alle banktegoeden van de organisatie worden bevroren, en de onroerende goederen in beslag worden genomen.

Beweging

In maart diende de linkse partij Tagammu een verzoek in bij de rechtbank om de Moslimbroederschap te verbieden. De beweging was onder het bewind van oud-president Hosni Mubarak officieel verboden, maar na zijn vertrek werd de Moslimbroederschap een officiële politieke partij.

Eerder deze maand werd de Moslimbroederschap, opgericht in 1924, al ontbonden als non-gouvernementele organisatie. Morsi is lid van de omstreden partij.

Egyptische autoriteiten verlengden deze maand de noodtoestand in het land met twee maanden. De veiligheidssituatie in Egypte zou nog steeds niet zijn verbeterd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.