Moslimextremisten schieten studenten dood in hun slaap

29 september 2013Leestijd: 1 minuut

Islamitische militanten van terreurbeweging Boko Haram hebben zondag tientallen studenten doodgeschoten op een universiteitscampus in Nigeria. De terroristen openden het vuur in de slaapzalen van het College van Landbouw toen de studenten aan het slapen waren.

Het universiteitsgebouw staat in de provincie Yobe in noordoost-Nigeria. Volgens een woordvoerder zijn er ook klaslokalen in brand gestoken.

Doden

Hoeveel studenten er precies om het leven zijn gekomen bij het incident is nog onduidelijk. Een woordvoerder van de school zegt tegen lokale media dat er meerdere doden zijn gevallen in de slaapzalen, klaslokalen en bosjes rond de school. Volgens medische bronnen gaat het om zo’n veertig dodelijke slachtoffers.

Boko Haram betekent ‘Westerse opvoeding is zondig’. De terreurbeweging streeft naar een nationaal verbod van onderwijs dat geen islamitische basis heeft.

Noodtoestand

In juni kwamen zeker 21 scholieren en studenten om het leven op twee scholen in dezelfde regio als het landbouwcollege. In juli overleden 42 Nigerianen, voornamelijk studenten, bij een aanval op een campus.

President Goodluck Jonathan riep in mei de noodtoestand uit in drie noordoostelijke provincies, omdat Boko Haram het voortbestaan van Nigeria zou bedreigen. Ook gaf hij het bevel voor een operatie tegen de terreurgroep.