buitenland

Verdachte gruwelijke moord op Britse militair voor rechter

03 juni 2013Leestijd: 1 minuut

Een van de verdachten van de schokkende moord op een militair in Londen is maandag in de rechtbank verschenen. Michael Adebolajo (28) liet de rechter weten dat hij aangesproken wil worden als Mujaheed Abu Hamza.

Hij hield een Koran vast en blies handkussen naar de publieke tribune. Daar zat vermoedelijk zijn broer.

Nederlands vuurwapen

De rechter verlengde het voorarrest van Adebolajo. Hij is verdacht van de moord op de militair Lee Rigby, die in de Londense wijk Woolwich op straat werd neergestoken en vervolgens doodgehakt.

Adebolajo is ook aangeklaagd voor poging tot moord op twee agenten op de plek van de moord en verboden wapenbezit. Hij had een antiek vuurwapen van Nederlandse makelij; een KNIL model 91 revolver.

Terreur

De terreuraanslag leidde wereldwijd tot ontzetting. De twee daders bleven in de buurt van het lijk van de vermoorde militair en spraken tegen omstanders.

De twee moslimextremisten lieten zich uitgebreid filmen en vertelden waarom ze Rigby hadden vermoord.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.